Robert Downey Jr., klímavédelmi szuperhős
Robert Downey Jr., klímavédelmi szuperhős

Robert Downey Jr., klímavédelmi szuperhős

Nem csak a Marvel filmek hőse Robert Downey Jr., ha sikerül megvalósítani nagyra törő klímavédelemi programját.

Robert Downey Jr. Footprint
Forrás: https://wallpapersafari.com/robert-downey-jr-wallpapers-free/

A hétköznapi életben jó gyakorlatokra és értékes példaképekre van szükségünk, és a kultúra, a kommunikáció szövetébe számtalan izgalmas szál vegyül. Ilyen Robert Downey Jr., aki olyasmire használja ismertségét, amivel a Föld lakóiért rengeteget tehet.

“Létrehozzuk a támogatók közösségét, ahol a bolygó helyreállításán dolgozó embereket, irányelveket és cégeket fogjuk össze” – hirdette meg programját a Vasember három évvel ezelőtt.

Az írás azóta többször felbukkan a filmcsillagért, a Marvel hősökért és az ökológiáért rajongók körében, de mi is ez a kezdeményezés valójában?

https://kuffer.hu/robert-downey-jr-elhatarozta-hogy-10-even-belul-megtisztitja-a-foldet-a-szemettol-es-bebizonyitja-hogy-o-az-igazi-tony-stark/

 

A FootPrint Coalititon egy olyan elgondoláson alapszik, amely megszabadítaná a Földet a szeméttől különböző hitelesített, nyilvános projecteken keresztül. Jelenleg futó projektjeit tekintve azonban talán még ennél is többre lesz képes.

A program vélhetően nagy anyagi forrásokat képes mozgósítani, amelyek a legújabb technikai lehetőségek terén kíván eredményeket elérni. Munkájuk előre tekint az alkalmazott területek, és az alkalmazott eszközök terén is.

Így nyilatkozott erről Robert Downey Jr. a program meghirdetésekor:

Napjainkban, a robotika és a nanotechnológia korában meg tudnánk tisztítani a bolygót – ha nem is teljesen, de nagy mértékben – 10 éven belül.

A program erénye, hogy globálisan gondolkodik és határidőhöz köti a tervet. Így nem esik abba a hibába, hogy a “kerítésén” túli országokat használja lerakatként. Munkájuk során új és új projektekbe kezdenek, ami kitolja a 10 év alatt megvalósuló projekt lezárását is.

Aki most ránéz Rober Downey Jr. Lábnyom oldalára, látja, hogy egy aktív, cselekvő, tudós közösségről van szó, amelynek munkája nem fulladt ki a létrehozás bejelentésével. Nagy programokban gondolkodnak, és a világ élvonalába tartozó technikák területén gyűjtik a környezetvédő babérokat.

A karbonlábnyom csökkentésre adott válasz olyan haladó gondolat, amelyet egyre többen támogatnak. Ezeknek az együttműködéseknek az alapja a Nulladik lépés. Ez az, amikor a vállalatok belátják, hogy hosszú távú fennmaradásuk kulcsa a karbonsemlegesítés, vagyis a Földön termelt “hulladék” kezelése. Ennél előrébb járnak azok, akik olyan eljárásokkal készítik termékeiket, amelyek eleve nem rendelkeznek károsanyag-kibocsátással. Ha ez elkerülhetetlen, akkor ellentételező programokban vesznek részt.

HungaryEnglishGermanRomaniaSpain