Karbonsemleges Vállalat
Második lépés

Második lépés

Kapcsolódás karbonsemlegesítési kampányokhoz

A karbonlábnyom csökkentés első lépései a legegyszerűbbek. Az eredmények gyorsan érkeznek, elérhető közelségben vannak, szinte „láthatatlan” energiahatékonysági kezdeményezésekkel és döntésekkel könnyen megvalósíthatók.

Mint minden egyéni és üzleti területen azonban további célokra és mérhető eredményekre van szükség. Ezek az elvárt (szükséges) vagy elképzelt (önkéntes) karbonlábnyom-csökkentési célkitűzések rendszeres felülvizsgálattal megvalósíthatók.

Iparáganként, termékekként, szolgáltatásonként változó, hogy a további kibocsátás-semlegesítés megoldható-e helyben alkalmazott eszközökkel. A karbon-neutralizálásra elfogadott és támogatott megoldás egy már meglévő, minősített megújuló programhoz való csatlakozás.

Az így megvalósuló kampányok eredményei auditált kibocsátáscsökkenést jelentenek a benne résztvevő partnerek számára, a mérhető karbonegységek pedig tételes elszámolást tesznek lehetővé. Nemzetközileg elfogadott szabvány garantálja, hogy valóban megtörtént, és nem csupán greenwashing történt, melyekre egyre kiélezettebben figyelnek a nemzetközi zöld szervezetek és a média.

A zöld beruházások, az üvegházhatású gázok csökkentése, megújuló energia használata, kisközösségek helyi életterének és megélhetésének megóvása… hosszú lenne felsorolni azokat a lehetőségeket, amelyek nyitottak azok számára, akik szükségből vagy önként vesznek részt karbonsemlegesítési projektekben.

A megfelelő akciók kiválasztásáról, előnyeiről és hátrányairól a nemzetközi tudományos társaságokban dolgozó szakemberek tudnak hiteles és személyre szabott információval szolgálni. Sok éve az önkéntes karbonpiac meghatározó szereplője, az OurOffset. Munktársaik tapasztalatai és partnerei jelentik a garanciát arra, hogy ennél a nonprofit szervezetnél auditált módon történik a karbonkreditek nyilvántartása és felhasználása.

Második lépés | Karbonsemleges Vállalat
Forrás: Pixabay

A sikertörténeteink között, több mint száz partner szerepel, akik nálunk regisztráltak különböző éghajlat-politikai projektben való részvételre. Ezek tartalma alapvetően négy típusba sorolhatók:

  • megújuló energia,
  • közösségi projektek,
  • hulladékot energiává alakító programok és
  • természet-alapú megoldások.

A gyűjtőkategóriákon belül kipróbált és pontos számításokkal igazolt karbonsemlegesítési programok valósultak meg.

Tudjon meg többet, hogy pontos képet kapjon a karbonsemlegesítés nyilvántartásáról!

 

<< Vissza az Első lépéshez | Tovább a Hitelesítéshez >>

HungaryEnglishGermanRomaniaSpain