Egy iparág első karbonsemleges vállalata
Egy iparág első karbonsemleges vállalata

Egy iparág első karbonsemleges vállalata

A Minerva Team megfelelő karbonlábnyom-csökkentést célzó döntések után, közel 100 tonna CO2 kiegyenlítésével elérte a teljes karbonsemlegességet.

Az eljárás egészét egyetlen partnerre bízták, akik elvégezték mindazokat a feladatokat, amelyekkel ez a cél elérhető volt. A feladat még korántsem befejezett. Már megvannak azok a területek, ahol folytatni fogják a további karbonsemlegesítési lépéseket. Az ország első karbonsemleges munkaruházatot gyártó vállalata: a Minerva Team Kft.

A cég multinacionális vállalatok számára tervez bértextília szolgáltatásra alkalmas termékeket jelentős részt osztrák, svájci, brit, német és szlovén piacra – olvasható a ClimeNews oldalán.

https://climenews.com/a-minerva-team-a-noi-munkavallaloival-egyutt-karbonsemleges

Csöndör Balázs, a Minerva Team igazgatója elkötelezetten hisz a karbonsemleges-láncok kiépítésének szükségességében. Fontos vállalati cél a szociálisan rászorulók számára megfelelő életminőséget biztosító munkahelyek létrehozása.

Üzleti kapcsolataiban olyan partnereket választ, akik maguk is hasonló vállalati értékrenddel működnek. A karbonsemleges vállalati morál a “hasonló a hasonlót vonzza-elven” épül tovább. Ezen a módon tudnak kedvezőbb feltételekkel karbonsemleges eredményeket felmutatni.

A karbonkibocsátás egyre több területen elvárás, mely megkönnyíti a fenntartható, morális piaci jelenlétet.

Minerva Team, karbonsemleges
Forrás: ClimeNews

Csöndör Balázs munkatársunkkal készített interjúban elmondta: “Az a feladatunk, hogy változtassunk: olyan partneri együttműködéseket, olyan termékelőállítási folyamatokat kell támogatnunk, amely megfelel ennek a meggyőződésnek.”

A vállalati karbonsemlegesítés folyamán olyan lehetőségeket ismertek fel, melyeket fel tudnak használni munkájuk további optimalizálásához. Ezek a változások további munkaerő igényt jelentenek a környéken élők számára. A Minerva Team karbonsemlegességet célzó döntéseivel kisebb karbonlábnyomot jelent dolgozói élő- és munkahelyén is.

A hitelesítést az önkéntes karbonpiac meghatározó szereplője, az OurOffset Nonprofit LLC. az üvegházhatású gázok környezetvédelmi piacainak vezető, több szerepkörös infrastruktúra-szolgáltatója végezte. A szén-dioxid-kiegyenlítés QFPC-típusú, a családtervezés emberi jogát támogató karbonkreditekkel történt.

Minerva Team, karbonsemleges
Forrás: ClimeNews

A Minerva Team BOCS Civilizációtervezési Alapítvány által auditált minősítéssel 2023-ban a nemzetközi piacon van jelen és karbonsemleges partnerként építheti tovább együttműködéseit.

További információkat a karbonsemlegesítés folyamatáról, a vállalati és hr működésről Csöndör Balázzsal készült interjúnkból ismerhet meg, melyet a Karbonsemleges Vállalat oldalunkon olvashat.

Az írás a napokban kerül fel oldalunkra. Kísérje figyelemmel tartalmainkat!

HungaryEnglishGermanRomaniaSpain