A MÜBSE tevékenysége 2022-től karbonsemleges
A MÜBSE tevékenysége 2022-től karbonsemleges

A MÜBSE tevékenysége 2022-től karbonsemleges

A Magyar Ügyvédek Kölcsönös Biztosító Egyesülete (MÜBSE) a tevékenységét 2021-es adatok alapján kiszámított karbonlábnyom eredményei szerint karbonsemlegesítette. Ezáltal a Magyarországon működő biztosítók közül elsőként lett ‘karbonsemleges’ szervezet.

A MÜBSE tevékenysége 2022-től karbonsemleges

Az Egyesület – már korábban megfogalmazott – kiemelt stratégiai céljai között szerepelt a társadalmi felelősségvállalás keretében a fenntartható gazdaság kialakítását célzó megoldások támogatása.

Ennek keretében felmérték és akkreditáltatták saját működésük „karbonlábnyomát”.

Ezt követően megkezdték a fenntartható működést célzó átalakítások (hőszigetelés, fűtés-korszerűsítés, vízfogyasztás csökkentése, szelektív hulladék kezelés) megvalósítását, mely beruházások egyes eredményei már 2022-ben, de több eleme csak később realizálódik majd.

Azonban 2022-re lenullázták az Egyesület karbonlábnyomát oly módon, hogy aktuális környezetkárosító kibocsátásuk mértékéig „karbonkrediteket” vásároltak, azaz olyan projekteket támogattak, amelyek hitelesített módon csökkentik a Föld környezeti terhelését. A karbonsemlegesítés lebonyolításával az OurOffset Nonprofit LLC-t bízták meg.


Forrás: ClimeNews | MÜBSE

HungaryEnglishGermanRomaniaSpain