Azonnali megoldást kínál a Helyzetből Előnyt Üzleti Találkozó
Azonnali megoldást kínál a Helyzetből Előnyt Üzleti Találkozó

Azonnali megoldást kínál a Helyzetből Előnyt Üzleti Találkozó

A Helyzetből Előnyt Üzleti Találkozó olyan égető kérdéseket vesz górcső alá, mint az emelkedő energiaköltségek kezelése, a termelési hatékonyság növelése és megfelelés az egyre sürgetőbb fenntarthatósági követelményeknek. A hazai gyártó és termelő nagyvállalatok vezetői azonnal megvalósítható megoldási javaslatokat kapnak a pécsi Fibula Residence Hotel and Wellnessben november 23-án rendezett találkozón.

A hiánypótló üzleti esemény előadói tudásukkal és tapasztalataikkal hozzásegítik a vállalati vezetőket ahhoz, hogy jelenlegi helyzetükből cégük számára előnyt, profitot kovácsolhassanak. Ezáltal csökkennek a működési kockázataik annak érdekében, hogy megtartsák és megerősítsék üzleti pozíciójukat.

Azonnali megoldást kínál a Helyzetből Előnyt Üzleti Találkozó
Forrás: NBAE

„Sorolni sem kell, hányféle nehézséggel küzdenek napi szinten a cégvezetők. Ezek közül emeljük ki azokat a területeket, amelyekre azt mondhatjuk, megoldásuk nem tűr halasztást. Szakértő előadóink a legtöbb fórummal ellentétben konkrét gyakorlati megoldásokat kínálnak, amelyekkel azonnali eredményeket érhetnek el” – foglalta össze Pallang Zsuzsanna, a Ne Bántsd az Erdőt Egyesület (NBAE) elnöke a rendezvény célját.

Kiss Gyula István, az egyesület fejlesztési vezetője úgy véli, az elmúlt évek eseményei és a média által fókuszba emelt problémakörök elterelik a figyelmet olyan változásokról, amelyek hatásai már a közeljövőben erősen érintik mindennapjainkat. Az egyetlen megoldás az azonnali beavatkozás.

A konferencia a jelen lévő, de rejtett veszélyekre világít rá, támogatást nyújtva a cégvezetőknek az új helyzethez való alkalmazkodásra felkészülhessenek. A kép alatt, részletesen bemutatjuk az előadókat és előadásuk témáját.

Helyzetből Előnyt Üzleti Találkozó

November 23., 8:30–13:30

Fibula Residence Hotel and Wellness

7621 Pécs, Teréz u. 9.

A találkozó fő témái:

Elszálló energia- és működési költségek csökkentése

Termelési folyamatok hatékonyabbá tétele

Bevételi oldal erősítése

Részletes program és jelentkezés az alábbi linken >>

https://www.nebantsdazerdot.hu/helyzetbol-elonyt-uzleti-talalkozo

A rendezvény KARBONSEMLEGES!

MIT JELENT AZ, HOGY AZ ESEMÉNY KARBONSEMLEGES?

Az esemény egy megvalósított karbonvédelmi-projekt által karbonsemlegesítve lett. Ez azt jelenti, hogy a rendezvény közben kibocsátott ÜHG gázok erdővédelmi-program által megkötött szén-dioxid mennyiségéből kiegyenlítésre került.

Vállalati Karbonsemlegesség, Ne bántsd az erdőt
Forrás: NBAE

Megoldások az elszálló energia- és működési költségek megzabolázására?

Petrich Csaba, MNP Mérnökiroda Kft. és a Calidussolar.eu (ügyvezető igazgató)

Ma, mindannyiunk számára kulcskérdés az energia. Meg kell tanulnunk, hogyan valósítható meg az ipari hő előállítása fosszilis energiahordozók nélkül gyorsan és hatékonyan.

Az előadó által vázolt megoldás univerzális, a világ jelenleg leghatékonyabb hőtermelő CSP rendszere, mely zöld energiát biztosít ipari üzemek részére. A károsanyag-kibocsátás nélküli ipari hőenergiát előállító rendszer, DNI tekintetében, a legmagasabb hatásfokkal üzemeltethető.

Fehér Péter, Talajjavító Szövetség (alapító)

Azt a kérdést helyezi középpontba, miként tud értéket termelni a talajjavítás a gyártó, termelő cégek számára. Milyen direkt és indirekt károkat okoz, ha termőföldjeink tovább romlanak?

Azt vallja, a megoldás közelebb van, mint gondolnánk. Ezt igazolja az a magyar, talaj javítására szolgáló projekt, melynek során olyan CSR-programot dolgoztak ki, ami megoldási lehetőséget javasol a gyártóknak.

Hogyan tehetjük hatékonyabbá a termelési folyamatokat?

Kiss Dániel, K3Net Kft. (ügyvezető igazgató)

A folyamatok hatékonyabbá tételének lépéseiről árul el hatékony megoldásokat. Elméleti teóriák helyett megvalósuló, mérhető, konkrét eredményeket ígér. Felvázolja a hatékony vállalati digitalizációs folyamatokat, illetve azt, hogyan kapcsolódik a modern informatikai háttér és a saját fejlesztésű, egyedi szoftverek kombinációja a szervezési, lebonyolítási rutinhoz.

Kiss Gyula István, Hearts in Green Vállalat Zöldépítési Project (fejlesztési vezető), valamint Pallang Zsuzsanna Ne Bántsd az Erdőt egyesület (elnök)

A karbonadó. Előadásukban arra hívják fel a figyelmet, hogy a cégeknek már most el kell kezdeni felkészülni a karbonadóra, ami hamarosan kötelezővé válik. A feladat sürgető, hiszen, akik elodázzák, a mai költségek többszörösével számolhatnak.

De melyek az első lépések, és hová fordulhatnak a vállalatok, ha már a folyamat elején elakadnak? Erre és hasonló kérdésekre kaphatnak választ.

Fischer Norbert, Lanoga Kft. ügyvezető (igazgató)

Egy olyan technológiába nyújt betekintést, melynek alkalmazásával nem veszi ki a gyártásban résztvevő gépet és szakembert a termelésből az új munkatársak képzésénél.

Meggyőződése, hogy a jól technologizált gyártás a versenyképesség kulcsa, a munkatársak hatékony képzése elengedhetetlen. Hogyan tudjuk tapasztalt munkatársak kezében és fejében lévő szaktudást megosztani, egyszerűen taníthatóvá, másolhatóvá tenni?

Megoldások a bevételi oldal erősítésére?

Goodwill Consulting

Immár 18 éve segítik a vállalkozásokat, önkormányzatokat mind a hazai, mind a közvetlen uniós források elnyerésében. Működésük során közel 300 milliárd forint forráshoz segítették hozzá ügyfeleiket.

Az eseményen arra világítanak rá, mire számíthatunk és mire nem az előttünk álló időszakban a pályázati támogatások területén. Az átalakuló pályázati rutinról, a változó felkészülési és elbírálási folyamatokról, kritériumokról informálják az érdeklődőket.

Langmár Zsuzsanna üzleti kommunikációs szakértő, Langmár Kommunikáció Kft. (ügyvezető igazgató)

A PR és a kommunikáció szerepének jelentőségére inti a cégvezetőket. Arra emlékeztet, hogy hamarosan egy újabb, zöld adó bevezetésére kerül sor, amire érdemes időben felkészülni. Vajon miként érintheti ez a vállalat PR- és kommunikációs stratégiáját? Milyen eszközökkel építsük a munkáltatói brandet? A kérdések megválaszolása által megismerhetjük azt a három lépést, amelyek segítségével eredményesen használható a CSR-tevékenység a szakértői státuszépítés során.

Csontos Norbert, Generali Biztosító (fiókvezető)

A felelős cégvezetési kultúra előnyeit veszi számba. Olyan kérdések megválaszolására vállalkozik, mint: mennyibe kerül egy jó dolgozó pótlása? Miként alakíthatok ki maximális lojalitást a dolgozóimban? Hogyan képezzek olyan biztonságos tőkealapot, ami egy kritikus esemény esetén is támaszt nyújt a vállalkozásomnak?

„Felelős cégvezetőként látnunk és értenünk kell, hogy a szervezetünk sztenderd és fenntarthatósági céljait, valamint profitigényét kizárólag a dolgozóinkkal, kulcsembereinkkel karöltve tudjuk elérni – a vezető tanácsadó.

HungaryEnglishGermanRomania