carbon-neutral-company-Climate-Active_w760

„A jövő nem fogja jóvátenni, amit te a jelenben elmulasztasz.”


(Albert Schweitzer)

Tisztelt Vállalatvezető!

cropped-favikon_KV_dh5hth.png
Az elmúlt hét eseményei egyre inkább lépéskényszer felé terelik a különböző iparágak képviselőit és a politikai döntéshozókat. A korábban sok évtizedes tervek néhány év alatt teljesítendő előírásokká rövidülnek, és fennmaradási szükségletté válnak. Az EU tagállamai számára lépéseket sürget.

Hetek alatt nőtt meg az igény az egyszerű, gyors és auditált karbonsemlegesítési eljárás hozzáférésének módjának megismerésére.
Az ingyenes karbonlábnyom-számítást követően, vagy az auditált mérést választva következik a csökkentési és semlegesítési programok vállalatra szabott megtervezése.
Ennek, két feltételnek kell megfelelnie:
  • a lehető leghatékonyabb módot választva gyorsabb és jobb, nagyobb eredményt jelentő értékék érhetők el, azaz vannak apró változtatások, amelyek egy részére a kis eredmények és ökopszichológiai okok miatt szükség van. Ezen felül azonban a megfelelő piaci számok mielőbbi elérése miatt szükség van nagyobb beruházást igénylő lépésekre is.
  • Az auditált programok megóvnak a „greenwashingtól”, azaz a tévesen megválasztott projektekben való részvételtől. A jelenleg érvényes lehetőségek közül néhány még elfogadott és zöld utat kap, de a nemzetközi tendencia az, hogy ezek egy-két éven belül már nem lesznek érvényesek.
Vágjunk bele a közös munkába! Elsőként a karbonlábnyom-számításra rendelkezésre áll az ingyenes felület. Ezek után vagy helyett szükség lesz a továbblépéshez egy auditált anyagra. Nézzük meg, hogyan kezdődik egy együttműködési folyamat!
  1. Amennyiben úgy véli, ez a kapcsolat vállalatának jó lehetőséget jelenthet, hogy elinduljon vagy tovább haladjon a karbonsemlegesítés felé – kérem Ön vagy a szakterület képviselője keressen meg alábbi elérhetőségek egyikén.
  2. A vállalat igényeinek megismerése után szerződést kötünk, amely biztosítja Önt arról, hogy az adatai nálunk biztonságban vannak, tőlünk az igényei szerinti megállapodásban foglaltak alapján kívánt szolgáltatást kapja.
  3. Az iparág szerint illetékes, referenciákkal rendelkező szakember felveszi Önnel a kapcsolatot, hogy a szakmai kérdésekre, lehetőségekre hiteles és gyors válaszokat kapjon. Ez a munka fő gerince. Ezen felül az általános, adminisztratív és kommunikációs kérdésekre állandó kapcsolattartót jelölünk ki a vállalata számára.
Örömömre szolgálna, ha munkánk eredményeiről mielőbb közös híreket adhatnánk közre!

Online információk és háttéranyagok:
Üdvözlettel:
k_andrea
Kováts Andrea
fenntarthatósági szakértő
BOCS Civilizációtervezés Alapítvány
Email: [email protected]
Telefon: +36203981552