carbon-neutral-company-Climate-Active_w760

„A mennyiségi és minőségi változásoknak összehangoltnak, szabályozottnak kellene lennie.


Az öncélú növekedés összeomlást eredményez.”


(Hajnal Klára)

Csatlakozzon a fenntartható, auditált karbonsemleges-vállalatcsoporthoz!
A fenntartható, auditált karbonsemleges-vállalatcsoport hírlevele.

Tisztelt Vállalatvezető!

cropped-favikon_KV_dh5hth.png
Kevesen tudják, hogy az energiahatékonyságot célzó beruházások a kiadások csökkentésén túl olyan piaci előnyöket kínálnak, amivel a vállalatok többsége nem él. A sokszor túlmisztifikált karbonkibocsátás, karbonlábnyom-csökkentés, fenntarthatósági lépések, mintha önálló feladatok lennének, holott a fosszilisenergia-csökkentés következményeinek jelentős marketing értéke van.

Az összes üvegházhatásúgáz kibocsátásának csökkentésével, kisebb lesz a vállalat karbonlábnyoma. Ezért könnyebben kapcsolódnak a környezet iránt felelősen gondolkodó emberek. Belőlük lesznek azok a fizetőképes vásárlók, akik számára meghatározó, hogy minél kisebb szén-dioxid-kibocsátású tartós termékhez, szolgáltatáshoz jussanak.

De valóban ilyen egyszerű ez?

Szakembereink több évtizedes tudományos tevékenysége és elégedett partnereink tanúsítják, hogy hiteles és eredményes vállalkozó támogatási és klímavédelmi munkát végzünk.

Az OurOffset egy olyan nonprofit szervezet a BOCS Civilizációtervezés Alapítvánnyal együtt, amely a klímaváltozás elleni küzdelemre fókuszál. Mindkét szervezet célja, hogy csökkentse a szén-dioxid-kibocsátást és támogassa az alacsony szén-dioxid-kibocsátású technológiák elterjedését. Különböző projekteket támogatnak, például szélerőművek építését és egyéb megújuló energiaprojekteket, és segítik a klímaváltozással kapcsolatos információk elterjesztését is.

Próbálja ki karbonlábnyom-kalkulátorunkat, amellyel az Ön által választott terület, termék, tevékenység, esemény stb. légkörbe juttatott üvegházhatású gáz mennyiségét mérheti.

Tapasztaltok azt igazolják, hogy az ilyen szemléletű vállalati közegben dolgozók könnyebben hoznak energiatakarékos, ökológiai szempontból felelős, kisebb karbonlábnyommal járó döntéseket a munkahelyükön, a lakókörnyezetükben és a vásárlásaik során.

A karbonlábnyom mérés és az energiahatékonyság után következnek az auditált, karbonsemlegesítési programokban való részvételi lehetőségek, de erről, következő hírlevelünkben olvashat vagy megkérdezhet róla bennünket az alábbi elérhetőségek egyikén.

Üdvözlettel:
k_andrea
Kováts Andrea
fenntarthatósági szakértő
BOCS Civilizációtervezés Alapítvány
Email: andrea@bocs.cf
Telefon: +36203981552