carbon-neutral-company-Climate-Active_w760

„A mennyiségi és minőségi változásoknak összehangoltnak, szabályozottnak kellene lennie. Az öncélú növekedés összeomlást eredményez.”


(Hajnal Klára)

Csatlakozzon a fenntartható, auditált karbonsemleges-vállalatcsoporthoz!
A fenntartható, auditált karbonsemleges-vállalatcsoport hírlevele.

Tisztelt Vállalatvezető!

cropped-favikon_KV_dh5hth.png
Hírleveleimet olvasva, Ön már ismeri a karbon-kibocsátás-csökkentés pénzügyi előnyeit, morális és marketing értékét. Tudja azt is, hogy a vállalati működés, mely területein, milyen lépésekkel érdemes elindítani ezt a folyamatot.

Előző levelemben azt ígértem, hogy a karbonkvóta és a karbonkredit közötti különbséget is segítek tisztázni. Az előbbi egy nemzetközi megállapodásban meghatározott fogyasztási keret, mely egy engedélyezett szennyezés mértéket tükröz, tulajdonképpen ez egy szennyezési engedély arról, hogy mennyi szén-dioxidot juttathat a légkörbe a kötelezett vállalat.

A karbonkredit ezzel ellentétben egy tanúsítvány arról, hogy tulajdonosa jogosult 1 tonna kibocsátott szén-dioxid vagy ezzel egyenértékű ÜHG semlegesítésére azáltal, hogy részt vesz egy auditált klímavédelmi projektben, ahol a szükséges mennyiséggel csökkentette a globális károsanyag-kibocsátást.

Ez egy nagyon izgalmas terület, amelynek idehaza egyelőre kevés szakértője van. A nyugat- és észak-európai partnerekkel vagy azok hazai kirendeltségeivel együttműködő döntéshozók tapasztalják, hogy ezekben az országokban a vállalati működésben magától értetődő szereplő a karbonkibocsátás mérése és kiegyenlítése.

Miért minket válasszon karbonsemlegesítési partnerének? Mert a BOCS nagy tapasztalattal, előnyös helyzetből ajánlja szolgáltatásait. Civil szervezetként számtalan előnnyel rendelkezik egy ilyen tárgyalás, eljárás során.

Miért van szükség az energiahatékonyság és az alternatív energia beépítése után további csökkentésre? Mert "a karbonsemlegesség az ökológiai fenntarthatóság megkerülhetetlen eleme" (Rampasek, László A.). Nincs olyan működési mód, mely során ne jelentkezne igény a kibocsátás semlegesítésre. Itt kap jelentőséget az önkéntes karbonpiac, ahol ennek megelőzése történhet egy auditált, klímavédelmi-projektben való részvétellel.
  • Ha a hitelesítés szakmai lépéseiről, a tudományos hátteréről, az újonnan csatlakozott partnerek listájáról és a nyilvántartó rendszerről szeretne információt: OurOffset.com
  • Amennyiben a klímapolitika aktualitásairól keres információkat: ClimeNews.com
  • Ami a globális problémákat érinti a túlnépesedéstől a karbonsemlegesítésig: BOCS.eu
Bizalommal várom jelentkezését!
Üdvözlettel:
k_andrea
Kováts Andrea
fenntarthatósági szakértő
BOCS Civilizációtervezés Alapítvány
Email: [email protected]
Telefon: +36203981552