carbon-neutral-company-Climate-Active_w760

„A mennyiségi és minőségi változásoknak összehangoltnak, szabályozottnak kellene lennie. Az öncélú növekedés összeomlást eredményez.”


(Hajnal Klára)

Csatlakozzon a fenntartható, auditált karbonsemleges-vállalatcsoporthoz!
A fenntartható, auditált karbonsemleges-vállalatcsoport hírlevele.

Tisztelt Vállalatvezető!

cropped-favikon_KV_dh5hth.png
A klímavédelem egyik legnehezebb kérdése annak megítélése, hol van az az átbillenési pont, mi a „szükséges” mértékű diverzitás szintje, ami után már nincs tovább. (Hajnal, 2023.) Ez a tézis érvényes a vállalati fennmaradásra is: meddig állnak rendelkezésre azok az erőforrások, amelyek a jelenlegi működés bázisai, és mi az az állapot, amikor már csak a lendület viszi előre a meglévő gyakorlatot. Vagy már az sem...

Amikor egy gazdasági egység ezen a láthatatlan ponton átbillen, jelentős veszteségek és plusz költségek jelentkeznek. Miközben a karbonkibocsátást csökkentő költségek egyre drágábbak...

Az elmúlt három évben ötszörösére emelkedett a karbon ára, és napjainkban 100 euró fölött van (Forrás: EMBER). Az energetikai változásokat, a katonai és gazdasági konfliktusokat és a túlnépesedett Földet nézve, nem meglepő, ha azt mondjuk: az elkövetkező években további és ennél gyorsabb növekedés várható.

Ezért tanácsoljuk, hogy civil szervezetünk szakértői csapatával mielőbb kezdjen el foglalkozni működési költségeinek csökkentésével, karbonlábnyomának megismerésével, energiahatékonysági beruházásokkal és mielőbb kapcsolódjon működését támogató karbonsemlegesítési kampányokhoz.

A megvalósuló kampányok eredményei auditált kibocsátáscsökkentést jelentenek, a mérhető karbonegységek pedig tételes elszámolást tesznek lehetővé, amit nemzetközi szabványok garantálnak. Együttműködő partnerünk a karbonpiac meghatározó szereplője, az OurOffset.

Sikertörténeteinkben partnereink különböző éghajlat-politikai projektekben való részvételre regisztráltak, melyek a megújuló energia, a közösségi projektek, a természetalapú megoldások, és a hulladékot energiává alakító programok területén valósultak meg.

Amennyiben információra van szüksége, hogyan történik a karbonsemlegesítés nyilvántartása és mi a különbség a karbonkvóta és a karbonkredit között, keressen az alábbi elérhetőségeim egyikén, és olvassa következő hírleveleimet is!

Üdvözlettel:
k_andrea
Kováts Andrea
fenntarthatósági szakértő
BOCS Civilizációtervezés Alapítvány
Email: andrea@bocs.cf
Telefon: +36203981552