carbon-neutral-company-Climate-Active_w760

„A mennyiségi és minőségi változásoknak összehangoltnak,szabályozottnak kellene lennie.


Az öncélú növekedés összeomlást eredményez.”


(Hajnal Klára)

Csatlakozzon a fenntartható, auditált karbonsemleges-vállalatcsoporthoz!
A fenntartható, auditált karbonsemleges-vállalatcsoport hírlevele.

Tisztelt Vállalatvezető!

cropped-favikon_KV_dh5hth.png
Milyen előnnyel jár egy vállalat karbonkibocsátásának csökkentése, illetve karbonsemlegesítése? Mibe kerül egy ilyen folyamat? Megéri-e, és hoz-e profitot?
Röviden a válaszok: egyre több, a fejlesztési célokkal arányos, igen, igen.

Eredményez-e profitot a karbonsemlegesítés?

Nemzetközi gyakorlat, hogy azok az online kereskedelmi cégek, akik a raktározás, szállítás stb. terén kisebb karbonlábnyommal rendelkeznek engedélyt kapnak nagyobb mennyiség rendelésére és forgalmazására.
A karbon megtakarítás szintjéhez igazodik a forgalmazható áruk mennyisége. Egyre kisebb karbonlábnyom, egyre nagyobb részvételi hányadot jelent a kereskedésben.

Megéri-e karbonsemlegesíteni?

Egy termék, konferencia, internetes felület, munkakör stb. karbonsemlegesítése a társadalmi felelősségvállalás körébe tartozik. Költségként elszámolható és csökkenti az adóalapot.

Mibe kerül egy karbonsemlegesítési folyamat?

Egy vállalat egészének karbonsemlegesítése hosszabb időt vesz igénybe. Nagyobb, de folyamatosan megtérülő költség.
Azonban egy jól megválasztott, jó hatásfokú, nagy marketing értékű részfeladat teljesítése jóval rövidebb idő, és vállalható költséggel megvalósítható.

Milyen előnnyel jár a karbonsemlegesítés?

Az ENSZ évente megrendezett éghajlatvédelmi konferenciája 2022-ben a COP27, melynek célja a következő esztendő(k) globális éghajlatváltozással kapcsolatos céljainak kijelölése.
Az átállás a megújuló energiaforrásokra és a fosszilis üzemanyagokkal való takarékosságra nemcsak klímavédelmi, hanem biztonságpolitikai okokból is fontos – fogalmazta meg a csúcstalálkozón Olaf Scholz, német kancellár, hangsúlyozva, hogy a fenntarthatóság nem csupán „környezetvédelmi” kérdés.
Németország nem változtat a 2045-es klímasemlegességi céljain a jelenlegi fokozott szén és a kőolaj felhasználás ellenére sem, és 2025-ig 2400 milliárd forintra növeli a nemzetközi klímavédelmi hozzájárulását.
Nagy-Britannia gyorsabb cselekvést sürget, hiszen a klíma- és energiabiztonság szorosan összekapcsolódik.

Az üzleti életben várható változások jó indikátora minden éghajlatvédelmi elköteleződésnek. Az elkövetkező években karbonsemlegesnek lenni, nemzetközi és hazai szinten előnyt jelent.
A folyamatosan növekvő költségek miatt azonban érdemes minél korábban megtenni a szükséges lépéseket.

Tisztelettel várom megkeresését:
k_andrea
Kováts Andrea
fenntarthatósági szakértő
BOCS Civilizációtervezés Alapítvány
Email: [email protected]
Telefon: +36203981552