carbon-neutral-company-Climate-Active_w760

„A mennyiségi és minőségi változásoknak összehangoltnak,szabályozottnak kellene lennie.


Az öncélú növekedés összeomlást eredményez.”


(Hajnal Klára)

Csatlakozzon a fenntartható, auditált karbonsemleges-vállalatcsoporthoz.
A fenntartható, auditált karbonsemleges-vállalatcsoport hírlevele.

Tisztelt Vállalatvezető!

cropped-favikon_KV_dh5hth.png
Üzleti tervek, éves beszámolók, ajánlatok elbírálása, szerződések hosszabbítása, felkészülés a NAV-ellenőrzésre, partnertalálkozók, szakmai fórumok … Az eddigi feladatok köre most egy új szemponttal bővült: a karbonlábnyom-csökkentés szükségességével és igényével.

A fenntarthatósággal kapcsolatos ismeret hozzáad az eddigi vállalati működéshez. A széndioxidkibocsátás-csökkentés aktuális teendőihez ma már szakértői tudásra és kapcsolatokra van szükség.

Ha a karbonlábnyom-csökkentéshez és annak auditálásához, karbonsemleges programokban való részvételhez keres partnert, ennek lépéseiről kíván többet megtudni, ide kattintva: vegye fel a kapcsolatot szakértőinkkel.

Ahhoz, hogy hosszú távon magabiztosan tudjunk mozogni gazdasági környezetünkben – legyen szó mikro-, kis- és nagyvállalatokról, nemzeti vagy nemzetközi viszonylatban – szükséges felismerni a kényszerintézkedéseket megelőző lépéseket.

Mutatom az előrejelzéseket:
„Többéves, megbízható modellezés és elemzés után a Resources for the Future (RFF) és a Berkeley-i Kaliforniai Egyetem (UC Berkeley) kutatói által vezetett, több intézményt tömörítő csapat közzétette a szén-dioxid társadalmi költségének aktualizált becslését (…). A Nature című folyóiratban 2022. szeptember 1-én közzétett tanulmány szerint

minden egyes további tonna szén-dioxid kibocsátása a légkörbe tonnánként 185 dollárba kerül a társadalomnak.

Ez azt jelenti, hogy korábban alábecsülték a légkörbe jutó szén-dioxid okozta kárt, amely mindössze 51 dollár/tonnával számolt. A legfrissebb mérések alapján a közeljövőben szigorúbb éghajlat- és gazdaságpolitikai lépések várhatók. (A szén-dioxid társadalmi költségével fejezzük ki azt a gazdasági kárt, amely minden további tonna szén-dioxid légkörbe bocsátását eredményezi.)
A mérésekkel azok számára is megfogható költség tétellé válnak a „zöld” lépések, akik eddig mindössze az energiamegtakarítás eszközének vagy „jólelkű emberek hóbortjaként” értelmezték az karbonlábnyom-csökkentő beruházásokat.

Az első lépés mégiscsak az önkéntes kalkulátor használata, amely - teljes körű felmérés után – szakembereinkkel auditálható.

Az elmúlt évtizedben több magánszemély és vállalat épített ki magának megújuló energiatermelést. Ezek a beruházások a megemelkedett energia árak miatt felértékelődtek. Akik már korábban tettek energiamegtakarítási beruházásokat, mára számszerűen látják ezek hasznát és előnyeit. Minden további fejlesztéssel olyan úton haladnak, amely egyre több lehetőséget nyit meg számukra. A legfőbb fejlesztési cél a karbonsemlegesség mielőbbi elérése.

A saját tőkét és profitot további karboncsökkentésre és -semlegesítésre fordítani, korunk egyik legjobb befektetése!


Üdvözlettel:
k_andrea
Kováts Andrea
fenntarthatósági szakértő
BOCS Civilizációtervezés Alapítvány
Email: andrea@bocs.cf
Telefon: +36203981552