carbon-neutral-company-Climate-Active_w760

„A jövő nem fogja jóvátenni, amit te a jelenben elmulasztasz.”


(Albert Schweitzer)

Tisztelt Vállalatvezető!

cropped-favikon_KV_dh5hth.png
Energiaválság idején egyetlen út elfogadható: hosszú távú megoldások bevezetése, és mielőbbi átmenet a fenntartható gazdasági modellek irányába. Mi ismerjük ezeket a kivezető utakat.
  1. Milyen területen számíthat szakértőnkre?
Nap mint nap az energiaválságról, forrás és alapanya hiányról, káros anyag kibocsátásról és annak következményeiről szóló hírek érkeznek. Ha Ön ezek enyhítésének a lehetőséget keresi, IDE kattintva igénybe veheti alábbi szolgáltatásainkat:
  • karbonlábnyom számítás,
  • karbonkibocsátás-csökkentés és
  • karbonkibocsátás-semlegesítés, azaz az önkéntes karbonpiacon karbonkredit vásárlás.
  1. Mi a karbonsemlegesítés menete?
Az igényfelmérés, a vállalati működés feltérképezése után ágazati szakértőnkkel lépésről-lépésre feltárják a karbonsemlegesítés módjait, mértékét, ütemezését. Személyes találkozás keretében tisztázzák a tennivalókat, amelyek a későbbiekben meghatározzák az együttműködés tartalmát.
Ezek a lépések módszertanilag egyezőek, gyakorlati megvalósulásukban azonban igényre szabottak, időben különválaszthatók és az adottságokhoz igazítottak.

  1. Mi a karbonsemlegesítés közvetlen haszna?
Egy olyan auditált karbonlábnyom-térkép születik, amely meghatározza a fejlesztési irányokat, a partneri kapcsolatok minőségét és a vállalat későbbi arculatát, marketing stratégiáját.
A karbonlábnyom-csökkentéssel kisebb energiafelhasználás érhető el, míg az auditált karbonsemlegesítési projektekben való részvétel további megtakarításokat eredményez. A társadalmi felelősségvállalással – a vállalat méretének arányában, annak méretétől és jellegétől függően – újabb, hírértékű ás nagy hatékonyságú ökológiai, eredmények érhetők el.
Több mint száz partnerünk sikertörténete igazolja tapasztalatainkat. Ők olyan éghalat-politikai projektekben vettek részt, amelyekben megújuló energia, közösségi projektek, hulladékhasznosítás révén igazolt, ellenőrizhető és visszakereshető karbonsemlegesítési programokkal értek el hosszú távú és hatékony eredményeket.

3+1. Hol tájékozódhat további hírek és aktualitások után?
Híreket, információkat olvashat a fenntarthatóságról, a karbonkibocsátásról, a globális világ ökológiai, gazdasági és társadalmi tényeiről, összefüggéseiről az alábbi oldalakon:
  • a karbonsemlegesvallalat.bocs.eu aktualitásokra fókuszálva, de a média fősodrától elszakadva a fenntarthatóság és a karbonsemlegesítés vállalati jó gyakorlataira és megoldásaira fókuszál,
  • a climenews.com híroldalon naprakész információkat talál a világ ökológiai történéseiről, az azok mögött meghúzódó okokról számok, statisztikák, nemzetközi jelentések és nyilatkozatok tükrében,
  • a bocs.eu sok évtizedes múlttal, auditált nemzetközi karbonsemlegesítési együttműködésekben résztvevő civil szervezet, akik a világ ökológiai problémáinak gyökér-okaira keresik a megoldást.
A világ jövőjéről sokan sokféleképpen gondolkodunk. Mi a konstruktív vitát és véleménycserét támogatjuk, amelyek képesek a vállalati döntéseket előkészíteni. Munkánk első lépése az ingyenes, majd a hitelesített karbonlábnyom számítás. A következő lépések látványos, értékes és időtálló eredményeket hoznak.
Gondolkodjunk együtt! Miben segíthetünk?


Üdvözlettel:
k_andrea
Kováts Andrea
fenntarthatósági szakértő
BOCS Civilizációtervezés Alapítvány
Email: [email protected]
Telefon: +36203981552