carbon-neutral-company-Climate-Active_w760

„A jövő nem fogja jóvátenni, amit te a jelenben elmulasztasz.”


(Albert Schweitzer)

Tisztelt Vállalatvezető!

cropped-favikon_KV_dh5hth.png
Karbonsemlegesítésben szakértői csapatunk teljes körű, aktuális szakági információkkal és flexibilis csomag-ajánlatokkal áll rendelkezésére.
Ezen feladatok átvállalásával olyan előnyt ajánlunk, amellyel versenytársai nagy része nem vagy csak részben rendelkezik, de a nemzetközi piacon alapkövetelmény.
Elkötelezettségünket mi sem bizonyítja jobban, hogy szabadidőnkben is a hivatásunkkal foglalkozunk.

A hagyományos energiaforrások ár-érték arány racionalizálása
Az energiaár emelkedéséről és a korábbi energiaforrások hozzáférhetőségéről megoszlanak a vélemények. Szakértőként mi azt az álláspontot képviseljük, hogy a felgyorsult karbonpiac és az energiapiac változásait kevesen látják teljes egészében.
Azt gondoljuk, hogy a mielőbbi csatlakozás előnyöket jelent. Aki nem készül fel erre időben, az jóval kedvezőtlenebb feltételekkel és nagyobb költségekkel tud csatlakozni futó programokhoz. Az elmúlt időszak kimutatásai alapján olyan hangsúly eltolódások történtek, amiből bizonyos területeken már kirajzolódik az elkövetkezendő 5-10 év iránya, prognosztizálhatók a nehezen belátható kilátások is.

Alternatív energiaforrások hozzáférhetősége
Konkrét példa az alternatív energiaforrásokhoz szükséges anyagok pl. a napkollektorok beszerzése. Az elmúlt hetekben(nem hónapokban!!!) akkora mennyiségű megrendelés érkezik a gyárakhoz és forgalmazókhoz, amely gyakorlatilag leapasztotta a raktárkészleteket. Hosszú várólistákat eredményezett, és a korábbinál magasabb költségeket vonz.

Karbonsemleges élelmiszerek
Szintén jó példa a hazai és nemzetközi piacokon azoknak a vásárlóknak a köre, akik elvárják a kisebb karbonlábnyomú, ellenőrzött forrásból származó, öko tudatos szemlélettel előállított, csomagolt és szállított élelmiszereket.
Az áruházi kínálatokban, az online áruházakban egyre többen keresik a „karbonsemleges termékeket”. Egyre több vásárló hajlandó magasabb árat fizetni és megszokott márkáról váltani azért, hogy a kosarába „karbonsemleges minősítésű termék is kerüljön.

Karbonsemleges alapanyagok
Az építőipar több pólusúvá vált. Egyre markánsabb az a réteg, akik – az energia drágulása miatt is – a jövőre és a gyermekeire gondolva, tartós, hosszú távú, fenntartható döntésekben, megoldásokat választ. Olcsóbban üzemeltethető, holisztikus, öko-tudatos kerteket és házakat kíván építeni.
Az ő megfontolásaik között kiemelkedően fontos, hogy a választott termékek és szolgáltatások karbonsemlegesítési törekvései bizonyítottak és hitelesek legyenek.

Nemzetközi piac, beszállítók
A közismert karboncsökkentési eszközök beszerzését és módszerek alkalmazását több mikro, kis- és nagyvállalat, illetve multi meglépte. E miatt egyre több piac érzékeny arra, hogy a gyártás folyamán ne legyenek olyan partnerei, akiknek magas karbonkibocsátású termékei, működése és szolgáltatása miatt hátrányt szenvedhet.
Levesszük az Ön válláról a karboncsökkentési feladatok azon részét, amelyet együttműködésünk során felajánlhatunk! Erre a mondatra kattintva megadhatja elérhetőségét, hogy felvegyük a kapcsolatot és egyeztessük a teendőket.

Üdvözlettel:
k_andrea
Kováts Andrea
fenntarthatósági szakértő
BOCS Civilizációtervezés Alapítvány
Email: andrea@bocs.cf
Telefon: +36203981552